close icon
search icon
close icon
Sugestie
 Chrupiąca bułeczka

Chrupiąca bułeczka

Czas przygotowania:
30 minut
Ilość osób:
4 os.
dzielić:
Print:

Składniki

Bułki o podłużnym kształcie - 4 szt.
Cebula czerwona - 1 szt.
Szynka - wasza ulubiona
Ser żółty starty - 100 g
Pieczarki - 3 szt.
Ketchup Pudliszki - 4 łyżki
Majonez Pudliszki - 3 łyżki
Masło - 4 łyżeczki
Zioła prowansalskie - 2 łyżeczki
Oliwa
Sól
Pieprz

instrukcje

Kroki przygotowawcze
  • 1. Nastaw piekarnik na 200°C. Ketchup wymieszaj z majonezem, a pieczarki pokrój w plastry i podsmaż chwilę na łyżce oliwy.
  • 2. Szynkę pokrój w paseczki. Każdą bułkę natnij wzdłuż od góry i nałóż po łyżeczce masła. Wypełnij pieczarkami, szynką, posyp serem. Na każdą wypełnioną bułeczkę nałóż sos. Zapiekaj ok. 12-15 minut, do momentu, aż ser się ładnie rozpuści.