Pudliszki

Chrupiąca bułeczka

 

CZAS PRZYGOTOWANIA: ok. 30 minut

DLA ILU OSÓB: 4 osoby

SKŁADNIKI:

  • Bułki o podłużnym kształcie - 4 szt
  • Cebula czerwona - 1 szt.
  • Szynka – wasza ulubiona - 8 plastrów
  • Ser żółty starty - 100 g
  • Pieczarki - 3 szt
  • Ketchup  „Pudliszki” - 4 łyżki
  • Majonez - 3 łyżki
  • Masło - 4 łyżeczki
  • Zioła prowansalskie - 2 łyżeczki
  • Oliwa
  • Sól, pieprz

 

PRZYGOTOWANIE:

1. Nastaw piekarnik na 200°C. Ketchup wymieszaj z majonezem, a pieczarki pokrój w plastry i podsmaż chwilę na łyżce oliwy.

2. Szynkę pokrój w paseczki. Każdą bułkę natnij wzdłuż od góry i nałóż po łyżeczce masła. Wypełnij pieczarkami, szynką, posyp serem. Na każdą wypełnioną bułeczkę nałóż sos.
Zapiekaj ok 12-15 minut, do momentu, aż ser się ładnie rozpuści.