close icon
search icon
close icon
Sugestie
 Letni gulasz warzywny

Letni gulasz warzywny

Czas przygotowania:
20 minut
Ilość osób:
4 os.
dzielić:
Print:

Składniki

Cebula - 1 szt.
Papryka czerwona, zielona, żółta - 3 x 1/2 szt.
Groszek zielony - 150 g
Fasolka zielona/groszek cukrowy - 100 g
Cukinia - 2 szt.
Czosnek - 3 ząbki
Sos włoski Pudliszki - 4 łyżki
Oliwa
Sól
Pieprz

instrukcje

Kroki przygotowawcze
  • 1.Cebulę pokrój w cząstki, papryki pokrój w paseczki, cukinię w kostkę. Na oliwie podsmaż najpierw cebulę, gdy zmięknie dodaj papryki, po ok. 5 minutach cukinię oraz groszek i posiekany czosnek.
  • 2.Podduś wszystkie warzywa ok. 5 minut, następnie zalej warzywa sosem, gotuj jeszcze kilka minut. Podawaj z ryżem lub z ulubionym pieczywem.