close icon
search icon
close icon
Sugestie
 Pasztet z pomidorową galaretką

Pasztet z pomidorową galaretką

Czas przygotowania:
30 minut
Ilość osób:
4 os.
dzielić:
Print:

Składniki

Wątróbki drobiowe lub królicze - 500 g
Cebula - 1 szt.
Masło  - ¾ kostki
Czosnek - 2 ząbki
Tymianek - 1 łyżeczka
Sól
Pieprz
Koncentrat pomidorowy Pudliszki - 200 g
Brzoskwinie z puszki - 3 połówki
Miód - 2 łyżki
Żelatyna - 1 łyżka

instrukcje

Kroki przygotowawcze
  • 1.Cebulę siekamy w piórka, czosnek rozdrabniamy, razem z wątróbką podsmażamy na 2 łyżkach masła. Dodajemy przyprawy, pozostałe masło i całość blendujemy na gładki mus (dodatkowo można go przetrzeć przez sitko). Umieszczamy go w 4 kokilkach.
  • 2.Żelatynę rozpuszczamy w 50 ml gorącej wody. Brzoskwinie blendujemy na gładki mus, dodajemy do niego koncentrat, żelatynę, miód, dokładnie mieszamy. Galaretkę wykładamy na mus.
  • 3.Pasztet umieszczamy w lodówce, aby całość stężała.