close icon
search icon
close icon
Sugestie
 Sałatka makaronowa z letnimi warzywami

Sałatka makaronowa z letnimi warzywami

Czas przygotowania:
35 minut
Ilość osób:
4 os.
dzielić:
Print:

Składniki

Makaron rurki 100% durum Pudliszki - 500 g
Ogórek gruntowy - 3 szt.
Groszek zielony - 150 g
Bób - 150 g
Szczypiorek
Koncentrat pomidorowy Pudliszki - 3  łyżki
Majonez - 3 łyżki
Musztarda - 2 łyżki
Sól
Pieprz

instrukcje

Kroki przygotowawcze
  • 1.Makaron ugotuj według instrukcji na opakowaniu. Ogórki pokrój w kosteczkę, bób ugotuj do miękkości i obierz ze skórek. Groszek ugotuj w osolonej wodzie, a następnie przelej pod bieżącą zimną wodą.
  • 2.Makaron wymieszaj z warzywami oraz sosem. Całość oprósz posiekanym szczypiorkiem.