close icon
search icon
close icon
Sugestie
 Wiosenny makaron na zimno z cukinią oraz kukurydzą

Wiosenny makaron na zimno z cukinią oraz kukurydzą

Czas przygotowania:
25 minut
Ilość osób:
4 os.
dzielić:
Print:

Składniki

Makaron świderki 100% durum Pudliszki - 500 g
Cukinia - 1 średnia
Kukurydza Pudliszki - 300 g
Koncentrat Pudliszki - 5 łyżek
Majonez Pudliszki - 5 łyżek
Pestki słonecznika / dyni - 4 łyżki
Oliwa - 8-10 łyżek
Pomidorki koktajlowe - 8 szt.   
Sól
Pieprz

instrukcje

Kroki przygotowawcze
  • 1.Ugotuj makaron według instrukcji na opakowaniu.
  • 2.Cukinię pokrój w kostkę i usmaż na 3 łyżkach oliwy. W trakcie smażenia dodaj odsączoną kukurydzę.
  • 3.Na suchej patelni, na małym ogniu upraż na złoto pestki dyni lub słonecznika. Wymieszaj koncentrat wraz z majonezem, oraz pozostałą oliwą.
  • 4.Ugotowany makaron wymieszaj z cukinią, kukurydzą, pokrojonymi pomidorkami, sosem oraz pestkami. Dopraw ewentualnie kilkoma listkami świeżego oregano.