close icon
search icon
close icon
Przepisy
/
Produkty
/
Aktualności
/
O Nas
/
Dla gastronomii
/
Export
Cancel
Sugestie
Ostatnie Wyszukiwania
Wyczyść Wszystko
s
This site requires JavaScript. Please enable JavaScript in the browser settings and try again.
Przepisy
Wiosenny makaron na zimno z cukinią oraz kukurydzą
Przepisy
Wiosenny makaron na zimno z cukinią oraz kukurydzą
Wiosenny makaron na zimno z cukinią oraz kukurydzą
Czas przygotowania:
25 minut
Ilość osób:
4 os.
dzielić:
Print:
Składniki
Makaron świderki 100% durum Pudliszki
- 500 g
Cukinia
- 1 średnia
Kukurydza Pudliszki
- 300 g
Koncentrat Pudliszki
- 5 łyżek
Majonez Pudliszki
- 5 łyżek
Pestki słonecznika / dyni
- 4 łyżki
Oliwa
- 8-10 łyżek
Pomidorki koktajlowe
- 8 szt.
Sól
Pieprz
instrukcje
Kroki przygotowawcze
1.Ugotuj makaron według instrukcji na opakowaniu.
2.Cukinię pokrój w kostkę i usmaż na 3 łyżkach oliwy. W trakcie smażenia dodaj odsączoną kukurydzę.
3.Na suchej patelni, na małym ogniu upraż na złoto pestki dyni lub słonecznika. Wymieszaj koncentrat wraz z majonezem, oraz pozostałą oliwą.
4.Ugotowany makaron wymieszaj z cukinią, kukurydzą, pokrojonymi pomidorkami, sosem oraz pestkami. Dopraw ewentualnie kilkoma listkami świeżego oregano.
Przepisy
Produkty
Aktualności
O Nas
Dla gastronomii
Export
Wycofanie zgody na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną
Mapa strony
Polityka prywatności
Kontakt
Informacja o realizacji strategii podatkowej
Top
© Wszystkie prawa zastrzeżone - Kraft Heinz 2020