Ten smak nie jest kwestią przypadku– uzyskujemy go dzięki trosce o składniki, które trafiają do naszych produktów. Wartością, która niezmiennie od prawie 100 lat towarzyszy marce Pudliszki jest dbałość o każdy składnik. Ogromną troską otaczamy warzywa, które stanowią esencję wszystkich naszych produktów. Położenie naszego zakładu produkcyjnego, w malowniczych wielkopolskich Pudliszkach, znacząco nam to ułatwia.
Pudliszki współpracują wyłącznie ze sprawdzonymi plantatorami i nieustannie troszczą się o jakość składników, na każdym etapie ich uprawy i przetwórstwa. 80% pomidorów na naszych plantacjach jest zbieranych ręcznie, a o ich jakość troszczymy się już od nasionka, gdyż zakontraktowanym rolnikom dostarczamy certyfikowane przez nas nasiona pomidorów.
Co sprawia, że składniki są najwyższej jakości?
każda partia warzyw trafiająca do zakładu w Pudliszkach jest poddawana skrupulatnej kontroli, a dopuszczane są tylko te o najwyższej jakości, przetwarzanie odbywa się na bieżąco, warzywa nie są składowane, a do produkcji trafia tylko świeży i pełnowartościowy surowiec, dysponując najlepszymi surowcami i najnowszą technologią nie musimy stosować konserwantów, sztucznych barwników ani aromatów, stale prowadzone są badania w zakładowym laboratorium dzięki czemu mamy pewność, że nasze produkty spełniają wysokie wymagania, jakie im stawiamy. Dzięki temu, nasze produkty zachowują najwyższą jakość i smak już od tylu lat!
Obejrzyj nasz film z plantacji Pudliszek i zobacz jak uprawiamy pomidory do naszego ketchupu!