Suggestions
Clear All
s
Banner
 Chrupiąca bułeczka
Przepisy

Chrupiąca bułeczka

CZAS PRZYGOTOWANIA:
ok. 30 minut
DLA ILU OSÓB:
4
osoby
dzielić:
Print:

Składniki

Bułki o podłużnym kształcie - 4 szt
Cebula czerwona - 1 szt.
Szynka – wasza ulubiona - 8 plastrów
Ser żółty starty - 100 g
Pieczarki - 3 szt
Ketchup  „Pudliszki” - 4 łyżki
Majonez - 3 łyżki
Masło - 4 łyżeczki
Zioła prowansalskie - 2 łyżeczki
Oliwa
Sól
pieprz

instrukcje

kroki przygotowawcze
  • 1. Nastaw piekarnik na 200°C. Ketchup wymieszaj z majonezem, a pieczarki pokrój w plastry i podsmaż chwilę na łyżce oliwy.
  • 2. Szynkę pokrój w paseczki. Każdą bułkę natnij wzdłuż od góry i nałóż po łyżeczce masła. Wypełnij pieczarkami, szynką, posyp serem. Na każdą wypełnioną bułeczkę nałóż sos. Zapiekaj ok 12-15 minut, do momentu, aż ser się ładnie rozpuści.