close icon
search icon
close icon
Sugestie
 Cukinia faszerowana kuskusem, groszkiem oraz fetą

Cukinia faszerowana kuskusem, groszkiem oraz fetą

Czas przygotowania:
55 minut
Ilość osób:
4 os.
dzielić:
Print:

Składniki

Cukinia mała - 4 szt.
Koncentrat pomidorowy z ziołami Pudliszki - 4 łyżki
Kasza kuskus - 12  łyżek
Ser typu Feta - 150 g
Groszek konserwowy Pudliszki - 8 łyżek
Czosnek - 3 ząbki
Kolendra świeża - 4 gałązki
Masło - 4 łyżki       
Sól
Pieprz

instrukcje

Kroki przygotowawcze
  • 1. Nastaw piekarnik na 200°C.
  • 2. Cukinie przedziel na pół, wydrąż z nich nasienia. Oprósz solą, pieprzem.
  • 3. Kaszę kuskus przygotuj wg wskazówek na opakowaniu. Gotową dopraw startym czosnkiem, koncentratem pomidorowym Pudliszki, dodaj groszek, rozpuszczone masło, posiekaną kolendrę i wymieszaj. Napełnij wydrążone cukinie.
  • 4. Piecz w nagrzanym piekarniku przez ok. 40-45 minut. Gotowe cukinie posyp pokruszoną fetą i ewentualnie skrop oliwą.