Suggestions
Clear All
s
Banner
 Cukinia faszerowana kuskusem, groszkiem oraz fetą
Przepisy

Cukinia faszerowana kuskusem, groszkiem oraz fetą

CZAS PRZYGOTOWANIA:
ok. 15 minut + 40 minut pieczenia
DLA ILU OSÓB:
4
osoby
dzielić:
Print:

Składniki

Cukinia mała - 4 szt
Koncentrat pomidorowy z ziołami „Pudliszki” - 4 łyżki
Kasza kuskus - 12  łyżek
Ser typu Feta - ok.150g
Groszek konserwowy „Pudliszki\ - 8 łyżek
Czosnek - 3 ząbki
Kolendra świeża - 4 gałązki
Masło - 4 łyżki       
Sól
pieprz

instrukcje

kroki przygotowawcze
  • 1.Cebulę, czosnek i boczek kroimy w drobną kostkę. Na średnim ogniu rozgrzewamy olej na patelni, wrzucamy pokrojoną cebulę i czekamy, aż się zeszkli, następnie dodajemy posiekany czosnek oraz boczek i smażymy kolejne dwie minuty.
  • 2.Dodajemy pomidory krojone Pudliszki, koncentrat pomidorowy Pudliszki oraz wszystkie przyprawy. Dusimy całość przez około 15 minut, aż sos trochę odparuje.
  • 3.Podgrzewamy przez 10 minut bułki i kiełbaski w piekarniku nagrzanym do 160°C. Podpieczone bułki przecinamy wzdłuż, nakładamy łyżkę sosu pomidorowego, a następnie kiełbaskę. Gotowego hot-doga posypujemy startym serem.