close icon
search icon
close icon
Przepisy
/
Produkty
/
Aktualności
/
O Nas
/
Dla gastronomii
/
Export
Cancel
Sugestie
Ostatnie Wyszukiwania
Wyczyść Wszystko
s
This site requires JavaScript. Please enable JavaScript in the browser settings and try again.
Przepisy
Cukinia faszerowana kuskusem, groszkiem oraz fetą
Przepisy
Cukinia faszerowana kuskusem, groszkiem oraz fetą
Cukinia faszerowana kuskusem, groszkiem oraz fetą
Czas przygotowania:
55 minut
Ilość osób:
4 os.
dzielić:
Print:
Składniki
Cukinia mała
- 4 szt.
Koncentrat pomidorowy z ziołami Pudliszki
- 4 łyżki
Kasza kuskus
- 12 łyżek
Ser typu Feta
- 150 g
Groszek konserwowy Pudliszki
- 8 łyżek
Czosnek
- 3 ząbki
Kolendra świeża
- 4 gałązki
Masło
- 4 łyżki
Sól
Pieprz
instrukcje
Kroki przygotowawcze
1. Nastaw piekarnik na 200°C.
2. Cukinie przedziel na pół, wydrąż z nich nasienia. Oprósz solą, pieprzem.
3. Kaszę kuskus przygotuj wg wskazówek na opakowaniu. Gotową dopraw startym czosnkiem, koncentratem pomidorowym Pudliszki, dodaj groszek, rozpuszczone masło, posiekaną kolendrę i wymieszaj. Napełnij wydrążone cukinie.
4. Piecz w nagrzanym piekarniku przez ok. 40-45 minut. Gotowe cukinie posyp pokruszoną fetą i ewentualnie skrop oliwą.
Przepisy
Produkty
Aktualności
O Nas
Dla gastronomii
Export
Wycofanie zgody na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną
Mapa strony
Polityka prywatności
Kontakt
Informacja o realizacji strategii podatkowej
Top
© Wszystkie prawa zastrzeżone - Kraft Heinz 2020