close icon
search icon
close icon
Sugestie
 Drobiowe paseczki w miodowej marynacie z oregano

Drobiowe paseczki w miodowej marynacie z oregano

Czas przygotowania:
30 minut
Ilość osób:
4 os.
dzielić:
Print:

Składniki

Filety z kurczaka - 4 pojedyncze lub dwa podwójne
Koncentrat pomidorowy Pudliszki - 4 łyżki
Czosnek - 3 ząbki
Miód - 2 łyżki
Ostra papryka - 1 łyżeczka
Oregano - 2 łyżki
Pieprz
Sól
Oliwa

instrukcje

Kroki przygotowawcze
  • 1.Filety pokrój w paski ok. 3 cm szerokości.
  • 2.Podgrzej miód (pamiętaj, że nie może się zagotować, powinien być jedynie ciepły). Miód połącz z koncentratem, wyciśniętym czosnkiem, oregano, papryką, solą oraz pieprzem.
  • 3.Grilluj ok. 10 minut lub piecz w mocno nagrzanym piekarniku. Podawaj np. z ulubioną sałatą.