Suggestions
Clear All
s
Banner
 Galaretki
Przepisy

Galaretki "bloody-mary" z łososiem

CZAS PRZYGOTOWANIA:
ok. 2 godziny
DLA ILU OSÓB:
6
osoby
dzielić:
Print:

Składniki

Przecier pomidorowy Pudliszki – 1 opakowanie
500g
Żelatyna – 2 łyżeczki
Gorąca woda – 4 łyżki
Sos Tabasco – kilka kropli
Sól – do smaku
Pieprz – do smaku
Łosoś wędzony – 200 g
Bagietka – 1 szt.
Serek śmietankowy – 1 opakowanie
Świeży koperek – kilka gałązek

instrukcje

kroki przygotowawcze
  • 1. Do miseczki nasypujemy żelatynę, a następnie zalewamy ją gorącą wodą. Mieszamy dokładnie, aż żelatyna się rozpuści i dodajemy sok pomidorowy Pudliszki. Ponownie mieszkamy. Doprawiamy sosem tabasco, pieprzem i solą.
  • 2. Przelewamy płaskiego naczynia do lodówki na około 1,5 godziny, aż galaretka stężeje.
  • 3. Bagietkę kroimy na kawałki, smarujemy serkiem śmietankowym, następnie układamy łososia, a na wierzch kładziemy koperek.
  • 4. Gotowe galaretki kroimy w dowolne kształty i podajemy z bagietką z łososiem.