close icon
search icon
close icon
Sugestie
 Galaretki

Galaretki "bloody-mary" z łososiem

Czas przygotowania:
120 minut
Ilość osób:
6 os.
dzielić:
Print:

Składniki

Przecier pomidorowy Pudliszki - 500 g
Żelatyna - 2 łyżeczki
Gorąca woda - 4 łyżki
Sos Tabasco - kilka kropli
Sól - do smaku
Pieprz - do smaku
Łosoś wędzony - 200 g
Bagietka - 1 szt.
Serek śmietankowy - 1 opakowanie
Świeży koperek - kilka gałązek

instrukcje

Kroki przygotowawcze
  • 1. Do miseczki nasypujemy żelatynę, a następnie zalewamy ją gorącą wodą. Mieszamy dokładnie, aż żelatyna się rozpuści i dodajemy sok pomidorowy Pudliszki. Ponownie mieszkamy. Doprawiamy sosem tabasco, pieprzem i solą.
  • 2. Przelewamy płaskiego naczynia do lodówki na około 1,5 godziny, aż galaretka stężeje.
  • 3. Bagietkę kroimy na kawałki, smarujemy serkiem śmietankowym, następnie układamy łososia, a na wierzch kładziemy koperek.
  • 4. Gotowe galaretki kroimy w dowolne kształty i podajemy z bagietką z łososiem.