close icon
search icon
close icon
Przepisy
/
Produkty
/
Aktualności
/
O Nas
/
Dla gastronomii
/
Export
Cancel
Sugestie
Ostatnie Wyszukiwania
Wyczyść Wszystko
s
This site requires JavaScript. Please enable JavaScript in the browser settings and try again.
Przepisy
Grillowane krewetki
Przepisy
Grillowane krewetki
Grillowane krewetki
Czas przygotowania:
30 minut
Ilość osób:
1 os.
dzielić:
Print:
Składniki
Krewetki surowe, mrożone, oczyszczone i obrane
- ok 8. niewielkich dla jednej osoby
Świeża kolendra
Ketchup ekstra pikantny Pudliszki
Czosnek
- 2 ząbki
Sól
Pieprz
instrukcje
Kroki przygotowawcze
1.Przygotuj wykałaczki do szaszłyków. Należy je namoczyć w wodzie, najlepiej przez ponad dwie godziny. Dzięki temu nie spalą się na ogniu.
2.Przygotuj marynatę: w miseczce wymieszaj 2 łyżki ketchupu, drobno posiekane ząbki czosnku, posiekaną kolendrę, pół łyżeczki soli oraz pół łyżeczki pieprzu.
3.Dodaj rozmrożone krewetki do marynaty i włóż całość do lodówki na 20 min.
4.Nadziej krewetki na wykałaczki i grilluj aż będą różowe (max 3 minuty z każdej strony).
5.Podawaj z ketchupem.
Przepisy
Produkty
Aktualności
O Nas
Dla gastronomii
Export
Wycofanie zgody na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną
Mapa strony
Polityka prywatności
Kontakt
Informacja o realizacji strategii podatkowej
Top
© Wszystkie prawa zastrzeżone - Kraft Heinz 2020