close icon
search icon
close icon
Sugestie
 Grillowane krewetki

Grillowane krewetki

Czas przygotowania:
30 minut
Ilość osób:
1 os.
dzielić:
Print:

Składniki

Krewetki surowe, mrożone, oczyszczone i obrane - ok 8. niewielkich dla jednej osoby
Świeża kolendra
Ketchup ekstra pikantny Pudliszki
Czosnek - 2 ząbki
Sól
Pieprz

instrukcje

Kroki przygotowawcze
  • 1.Przygotuj wykałaczki do szaszłyków. Należy je namoczyć w wodzie, najlepiej przez ponad dwie godziny. Dzięki temu nie spalą się na ogniu.
  • 2.Przygotuj marynatę: w miseczce wymieszaj 2 łyżki ketchupu, drobno posiekane ząbki czosnku, posiekaną kolendrę, pół łyżeczki soli oraz pół łyżeczki pieprzu.
  • 3.Dodaj rozmrożone krewetki do marynaty i włóż całość do lodówki na 20 min.
  • 4.Nadziej krewetki na wykałaczki i grilluj aż będą różowe (max 3 minuty z każdej strony).
  • 5.Podawaj z ketchupem.