close icon
search icon
close icon
Sugestie
 Jajka faszerowane pomidorową pastą z łososiem

Jajka faszerowane pomidorową pastą z łososiem

Czas przygotowania:
20 minut
Ilość osób:
4 os.
dzielić:
Print:

Składniki

Koncentrat pomidorowy Pudliszki - 2 łyżeczki
Jajka - 4 szt.
Miękki serek kozi - 2 łyżeczki
Jogurt naturalny - 1 łyżeczka
Łosoś wędzony w plasterkach - 100 g
Kiełki rzodkiewki - 2 garści
Sól i pieprz - do smaku

instrukcje

Kroki przygotowawcze
  • 1. Jajka gotujemy na twardo. Studzimy i obieramy ze skorupek.
  • 2. Do miski wkładamy żółtka z jajek, serek kozi, koncentrat pomidorowy Pudliszki, jogurt naturalny. Dodajemy sól i pieprz do smaku. Całość dokładnie mieszamy widelcem.
  • 3. Wydrążone jajka nadziewamy pastą pomidorową.
  • 4. Każde jajko dekorujemy rulonikiem wędzonego łososia oraz kiełkami rzodkiewki.
  • 5. Z góry posypujemy jajka także świeżo zmielonym czarnym pieprzem oraz delikatnie solą.