close icon
search icon
close icon
Sugestie
 Konfitura pomidorowa

Konfitura pomidorowa

Czas przygotowania:
30 minut
Ilość osób:
4 os.
dzielić:
Print:

Składniki

Pomidory w puszce krojone Pudliszki - 400 g
Koncentrat pomidorowy Pudliszki - 3 łyżeczki
Parówki - 4 sztuki
Boczek wędzony - 100 g
Cebula - 1 szt.
Czosnek - 1 ząbek
Ser żółty starty - 4 łyżki
Słodka papryka mielona - 1 łyżeczka
Ostra papryka mielona - 1 łyżeczka
Sól - do smaku
Olej - 2 łyżki
Bułki  - 4 szt.

instrukcje

Kroki przygotowawcze
  • 1.Cebulę, czosnek i boczek kroimy w drobną kostkę. Na średnim ogniu rozgrzewamy olej na patelni, wrzucamy pokrojoną cebulę i czekamy, aż się zeszkli, następnie dodajemy posiekany czosnek oraz boczek i smażymy kolejne dwie minuty.
  • 2.Dodajemy pomidory krojone Pudliszki, koncentrat pomidorowy Pudliszki oraz wszystkie przyprawy. Dusimy całość przez około 15 minut, aż sos trochę odparuje.
  • 3.Podgrzewamy przez 10 minut bułki i kiełbaski w piekarniku nagrzanym do 160°C. Podpieczone bułki przecinamy wzdłuż, nakładamy łyżkę sosu pomidorowego, a następnie kiełbaskę. Gotowego hot-doga posypujemy startym serem.