Suggestions
Clear All
s
Banner
 Kotleciki mielone ze szpinakiem
Przepisy

Kotleciki mielone ze szpinakiem

CZAS PRZYGOTOWANIA:
ok. 35 minut
DLA ILU OSÓB:
4
osoby
dzielić:
Print:

Składniki

Mięso mielone wieprzowe  - 500 kg
Cebula - 1 szt
Koncentrat pomidorowy „Pudliszki” - 5 łyżek
Papryka ostra oraz słodka - po 1 łyżeczce
Czosnek - 3 ząbki
Czerstwa
mała bułka - 1 szt.
Mleko - ½ szt
Jajko - 1 szt
Mąka do oprószenia
Pieprz
sól

instrukcje

kroki przygotowawcze
  • 1.Namocz w mleku bułkę. Cebulę zetrzyj na tarce na dużych oczkach.
  • 2.Mięso dopraw solą, pieprzem, roztartym czosnkiem. Dodaj jajko, startą cebulę oraz odciśniętą z mleka bułkę. Wymieszaj mięso bardzo dokładnie i uformuj kotleciki. Każdy kotlecik przyprusz przesianą mąką. Smaż na rozgrzanym oleju, na średnim ogniu.
  • 3.Podawaj z gotowanymi ziemniakami, buraczkami lub ogórkiem konserwowym.