Suggestions
Clear All
s
Banner
 Łosoś zapiekany w chrupiącym cieście francuskim
Przepisy

Łosoś zapiekany w chrupiącym cieście francuskim

CZAS PRZYGOTOWANIA:
45 minut
DLA ILU OSÓB:
4
osoby
dzielić:
Print:

Składniki

Łosoś surowy - 600 g
Koncentrat pomidorowy z ziołami „Pudliszki”     - 4 łyżki
Suszone pomidorki - 10 szt
Ciasto francuskie - 500 g
Czosnek - 4 ząbki
Oregano suszone - 2 łyżeczki
Oliwa   
Sól
pieprz

instrukcje

kroki przygotowawcze
  • 1.Nastaw piekarnik na 220°C. Łososia podziel na porcje. Dopraw solą, pieprzem oraz oregano.
  • 2.Koncentrat wymieszaj z wyciśniętym czosnkiem. Każdą porcje ryby posmaruj koncentratem. Suszone pomidorki pokrój w cienkie paseczki i wyłóż na rybę.
  • 3.Ciasto francuskie rozwałkuj, podziel na 4 części, tak aby każdą porcję łososia owinąć szczelnie ciastem, sklejając boki. Każdy taki pakuneczek ciasta posmaruj odrobiną oliwy. Piecz w nagrzanym piekarniku przez ok 20-25 minut.