close icon
search icon
close icon
Sugestie
 Makaron z wieprzowiną w sosie arrabbiata z żółtą papryką

Makaron z wieprzowiną w sosie arrabbiata z żółtą papryką

Czas przygotowania:
40 minut
Ilość osób:
4 os.
dzielić:
Print:

Składniki

Makaron rurki 100% durum Pudliszki - 500 g
Mięso mielone - 400 g
Cebula - 2 szt.
Sos włoski z czosnkiem i z bazylią Pudliszki - 500 g
Papryka żółta  - 1 szt.
Groszek zielony Pudliszki - 100 g
Mozzarella - 1 kulka (opcjonalnie)
Oliwa
Sól
Pieprz

instrukcje

Kroki przygotowawcze
  • 1.Ugotuj makaron według instrukcji na opakowaniu. Cebulę pokrój w drobną kosteczkę. Na patelni na oliwie podduś cebulę, a gdy zmięknie dodaj paprykę pokrojoną w paseczki.
  • 2.Po ok. 6 minutach dodaj mięso mielone oraz zielony groszek. Smaż na średnim ogniu, aż mięso się delikatnie zarumieni. Zalej całość sosem. Dopraw ewentualnie solą oraz pieprzem. Wymieszaj sos z ugotowanym makaronem.
  • 3.Na każdej porcji możesz ułożyć plasterki mozzarelli.