Suggestions
Clear All
s
Banner
 Makaron z wieprzowiną w sosie arrabbiata z żółtą papryką
Przepisy

Makaron z wieprzowiną w sosie arrabbiata z żółtą papryką

CZAS PRZYGOTOWANIA:
ok. 40 minut
DLA ILU OSÓB:
4
osoby
dzielić:
Print:

Składniki

Makaron rurki 100% durum „Pudliszki” - 500 g
Mięso mielone     - 400 g
Cebula - 2 szt   
Sos włoski z czosnkiem i z bazylią „Pudliszki” - 500 g
Papryka żółta  - 1 szt
Groszek zielony \Pudliszki\ - 100 g
Mozzarella - 1 kulka (opcjonalnie)
Oliwa
Sól
pieprz

instrukcje

kroki przygotowawcze
  • 1.Ugotuj makaron według instrukcji na opakowaniu. Cebulę pokrój w drobną kosteczkę. Na patelni na oliwie podduś cebulę, a gdy zmięknie dodaj paprykę pokrojoną w paseczki.
  • 2.Po ok 6 minutach dodaj mięso mielone oraz zielony groszek. Smaż na średnim ogniu, aż mięso się delikatnie zarumieni. Zalej całość sosem. Dopraw ewentualnie solą oraz pieprzem. Wymieszaj sos z ugotowanym makaronem.
  • 3.Na każdej porcji możesz ułożyć plasterki mozzarelli.