close icon
search icon
close icon
Przepisy
/
Produkty
/
Aktualności
/
O Nas
/
Dla gastronomii
/
Export
Cancel
Sugestie
Ostatnie Wyszukiwania
Wyczyść Wszystko
s
This site requires JavaScript. Please enable JavaScript in the browser settings and try again.
Przepisy
Makaron z pulpecikami w sosie arrabbiata
Przepisy
Makaron z pulpecikami w sosie arrabbiata
Makaron z pulpecikami w sosie arrabbiata
Czas przygotowania:
35 minut
Ilość osób:
4 os.
dzielić:
Print:
Składniki
Makaron rurki 100% durum Pudliszki
- 500 g
Mięso mielone wieprzowe
- 500 g
Cebula
- 1 szt.
Sos Arrabiatta Pudliszki
- 500 g
Oliwki posiekane
- 10 szt.
Czosnek
- 3 ząbki
Bułka tarta
- 3 łyżki
Jajko
- 1 szt.
Woda zimna
- 50 ml
Pieprz
Sól
instrukcje
Kroki przygotowawcze
1.Ugotuj makaron według wskazówek na opakowaniu.
2.Cebulę pokrój w drobną kostkę. Mięso dopraw solą, pieprzem, startym czosnkiem. Dodaj jajko, cebulę, oliwki, wodę oraz tartą bułkę. Dopraw solą oraz pieprzem. Wymieszaj mięso bardzo dokładnie.
3.Formuj pulpeciki wielkości orzecha włoskiego. Smaż na rozgrzanym oleju.
4.Gotowe zalej sosem i duś ok. 8 minut.
5.Podawaj z makaronem.
Przepisy
Produkty
Aktualności
O Nas
Dla gastronomii
Export
Wycofanie zgody na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną
Mapa strony
Polityka prywatności
Kontakt
Informacja o realizacji strategii podatkowej
Top
© Wszystkie prawa zastrzeżone - Kraft Heinz 2020