close icon
search icon
close icon
Sugestie
 Makaron z pulpecikami w sosie arrabbiata

Makaron z pulpecikami w sosie arrabbiata

Czas przygotowania:
35 minut
Ilość osób:
4 os.
dzielić:
Print:

Składniki

Makaron rurki 100% durum Pudliszki - 500 g
Mięso mielone wieprzowe - 500 g
Cebula - 1 szt.
Sos Arrabiatta Pudliszki - 500 g
Oliwki posiekane - 10 szt.
Czosnek - 3 ząbki
Bułka tarta - 3 łyżki
Jajko - 1 szt.
Woda zimna - 50 ml
Pieprz
Sól

instrukcje

Kroki przygotowawcze
  • 1.Ugotuj makaron według wskazówek na opakowaniu.
  • 2.Cebulę pokrój w drobną kostkę. Mięso dopraw solą, pieprzem, startym czosnkiem. Dodaj jajko, cebulę, oliwki, wodę oraz tartą bułkę. Dopraw solą oraz pieprzem. Wymieszaj mięso bardzo dokładnie.
  • 3.Formuj pulpeciki wielkości orzecha włoskiego. Smaż na rozgrzanym oleju.
  • 4.Gotowe zalej sosem i duś ok. 8 minut.
  • 5.Podawaj z makaronem.