Suggestions
Clear All
s
Banner
 Makaron z pulpecikami w sosie arrabbiata
Przepisy

Makaron z pulpecikami w sosie arrabbiata

CZAS PRZYGOTOWANIA:
35 minut
DLA ILU OSÓB:
4
osoby
dzielić:
Print:

Składniki

Makaron rurki 100% durum „Pudliszki” - 500 g
Mięso mielone wieprzowe - 500 kg
Cebula - 1 szt
Sos Arrabiatta „Pudliszki” - 500 g
Oliwki posiekane - 10 szt
Czosnek - 3 ząbki
Bułka tarta - 3 łyżki
Jajko - 1 szt
Woda zimna - 50 g
Pieprz
sól

instrukcje

kroki przygotowawcze
  • 1.Ugotuj makaron według wskazówek na opakowaniu.
  • 2.Cebulę pokrój w drobną kostkę. Mięso dopraw solą, pieprzem, startym czosnkiem. Dodaj jajko, cebulę, oliwki, wodę oraz tarą bułkę. Dopraw solą oraz pieprzem. Wymieszaj mięso bardzo dokładnie.
  • 3.Formuj pulpeciki wielkości orzecha włoskiego. Smaż na rozgrzanym oleju.
  • 4.Gotowe zalej sosem i duś ok. 8 minut
  • 5.Podawaj z makaronem.