close icon
search icon
close icon
Sugestie
 Makaron z zielonymi szparagami i papryką

Makaron z zielonymi szparagami i papryką

Czas przygotowania:
25 minut
Ilość osób:
4 os.
dzielić:
Print:

Składniki

Makaron rurki 100% durum Pudliszki - 500 g
Szparagi - 8 szt.
Sos po bolońsku Pudliszki - 450 g
Papryka czerwona - 1 szt.   
Oliwa
Sól
Pieprz

instrukcje

Kroki przygotowawcze
  • 1.Ugotuj makaron wg instrukcji na opakowaniu. Podetnij szparagi ok. 3 cm, a następnie obierz (zielone do ok. ¾ długości licząc od korzonka) i gotuj je we wrzącej, osolonej wodzie ok. 8 minut - lub do momentu aż będą al dente.
  • 2.Przelej zimną wodą. Pokrój na kawałki ok. 3 cm długości. Paprykę pokrój w cienkie paseczki. Podsmaż paprykę krótko na oliwie.
  • 3.Sos Pudliszki zagotuj ze szparagami oraz papryką, wymieszaj go z ugotowanym makaronem.