Suggestions
Clear All
s
Banner
 Makaron z zielonymi szparagami i papryką
Przepisy

Makaron z zielonymi szparagami i papryką

CZAS PRZYGOTOWANIA:
25 minut
DLA ILU OSÓB:
4
osoby
dzielić:
Print:

Składniki

Makaron rurki 100% durum „Pudliszki” - 500 g
Szparagi - 8 szt
Sos po bolońsku „Pudliszki” - 450g
Papryka czerwona - 1 szt   
Oliwa
Sól
pieprz

instrukcje

kroki przygotowawcze
  • 1.Ugotuj makaron wg instrukcji na opakowaniu. Podetnij szparagi ok. 3 cm, a następnie obierz (zielone do ok. ¾ długości licząc od korzonka) i gotuj je we wrzącej, osolonej wodzie ok. 8 minut - lub do momentu aż będą al dente.
  • 2.Przelej zimną wodą. Pokrój na kawałki ok. 3 cm długości. Paprykę pokrój w cienkie paseczki. Podsmaż paprykę krótko na oliwie.
  • 3.Sos ”Pudliszki” zagotuj ze szparagami oraz papryką , wymieszaj go z ugotowanym makaronem.