Makaron świderki Pudliszki (100% pszenicy durum) - 500 g
Młody bób - 500 g
Przecier pomidorowy Pudliszki - 150 ml
Cebula - ½ szt.
Szynka - 60 g
Czosnek - 1 ząbek
Oregano suszone - ½ łyżeczki
Oliwa
Pieprz
Sól
instrukcje
Kroki przygotowawcze
1.Kapustę posiekaj w paseczki (jak do łazanek) i gotuj we wrzącej, osolonej wodzie ok. 5 minut. Makaron przygotuj według instrukcji na opakowaniu.
2.Cebulę pokrój w drobną kosteczkę. Boczek pokrój w paseczki. Na patelni, na oliwie podduś cebulę, a gdy zmięknie dodaj boczek i smaż na średnim ogniu.
3.Zalej śmietanką, dopraw koncentratem, solą oraz pieprzem. Wymieszaj sos z ugotowanym makaronem.