Papryka faszerowana kuskusem, kurczakiem oraz fetą
Czas przygotowania:
60 minut
Ilość osób:
4 os.
dzielić:
Print:
Składniki
Kasza kuskus - 12 łyżek
Cebula czerwona - 1 szt.
Filet z kurczaka - 2 szt.
Papryka czerwona - 4 szt.
Koncentrat pomidorowy Pudliszki - 4 łyżki
Oregano suszone - 3 łyżki
Masło - 4 łyżki
Feta - 60 g
Oliwa
Sól
Pieprz
instrukcje
Kroki przygotowawcze
1.Nagrzej piekarnik do 200°C. Filet pokrój w paseczki, dopraw solą, pieprzem, oraz koncentratem. Pozostaw na ok. 10 minut.
2.Przygotuj kuskus według instrukcji na opakowaniu. Papryki przekrój na pół i wydrąż. Cebule pokrój w drobną kosteczkę podsmaż chwilę na oliwie. Dodaj mięso smaż, aż uzyska złoty kolor. Kuskus wymieszaj z koncentratem, dodaj podsmażone mięso i cebulę.
3.Papryki napełnij farszem, na każdą porcje nałóż po łyżce masła. Zapiekaj w nagrzanym piekarniku w temp. 200°C przez 35-45 minut. Na koniec posyp pokruszoną i fetą i skrop oliwą.