close icon
search icon
close icon
Sugestie
 Papryki faszerowane, zapiekane w sosie arrabbiata

Papryki faszerowane, zapiekane w sosie arrabbiata

Czas przygotowania:
55 minut
Ilość osób:
4 os.
dzielić:
Print:

Składniki

Papryki - 4 szt.
Koncentrat pomidorowy Pudliszki - 4 łyżki
Sos arrabbiata Pudliszki - 500 g
Cebula - 1 szt.
Mięso mielone - 400 g
Ser żółty - 80 g
Bazylia - 8 listków
Olej
Pieprz
Sól

instrukcje

Kroki przygotowawcze
  • 1.Cebulę pokrój w kosteczkę i podduś do miękkości na oleju. Dodaj mięso mielone, a gdy się usmaży, dolej 5 łyżek sosu.
  • 2.Papryki przetnij wzdłuż i wydrąż. Każdą połówkę nafaszeruj mięsem i włóż do naczynia do pieczenia. Następnie zalej pozostałym sosem i przykryj folią aluminiową.
  • 3.Piecz w nagrzanym do 200°C piekarniku przez ok. 35 minut, następnie ściągnij folię, posyp serem i zapiekaj, aż ser się rozpuści.