close icon
search icon
close icon
Sugestie
 Pizzetki z boczkiem oraz sosem z płatkami czosnku

Pizzetki z boczkiem oraz sosem z płatkami czosnku

Czas przygotowania:
30 minut
Ilość osób:
2 os.
dzielić:
Print:

Składniki

Ciasto francuskie - 500 g
Sos do makaronu z płatkami czosnku Pudliszki - 500 g
Czerwona cebulka - 1 szt.
Boczek wędzony, plastry - ok. 200 g
Ser żółty, tarty - ok. 150 g
Oregano suszone - ok. 2 łyżki

instrukcje

Kroki przygotowawcze
  • 1.Nastaw piekarnik na 220°C. Z ciasta francuskiego wytnij od szklanki krążki. Na każdym rozsmaruj sos, wyłóż kilka plastrów cebulki i boczku. Oprósz oregano.
  • 2.Wstaw do piekarnika na 15 minut. Po tym czasie pizzetki oprósz startym serem i zapiekaj jeszcze ok. 5 minut.