Suggestions
Clear All
s
Banner
 Pomidorowe śledzie korzenne
Przepisy

Pomidorowe śledzie korzenne

CZAS PRZYGOTOWANIA:
ok. 15 minut
DLA ILU OSÓB:
4
osoby
dzielić:
Print:

Składniki

Filety śledziowe – 800 g
Koncentrat pomidorowy „Pudliszki” 200 g
Cynamon – 1 łyżeczka
Anyż – 2 gwiazdki
Goździki – 6 sztuk
Ziele angielskie – 3 ziarna
Rodzynki – 50 g
Olej rzepakowy – ¼ szklanki
Cebula – 1 sztuka
Miód – 1 łyżka
Sól
pieprz

instrukcje

kroki przygotowawcze
  • 1. Śledzie namaczamy w wodzie jeśli są zbyt słone. Następnie kroimy je w niewielkie kawałki. Rodzynki namaczamy we wrzątku, następnie odsączamy. Cebulę kroimy w piórka i sparzamy wrzątkiem.
  • 2. Do śledzi dodajemy przyprawy, koncentrat, rodzynki, dokładnie mieszamy. Dodajemy olej, cebulę, mieszamy i zamykamy w szczelnym pojemniku.
  • 3. Pozostawiamy na kilka godzin w lodówce.