close icon
search icon
close icon
Sugestie
 Pomidorowe śledzie korzenne

Pomidorowe śledzie korzenne

Czas przygotowania:
15 minut
Ilość osób:
4 os.
dzielić:
Print:

Składniki

Filety śledziowe - 800 g
Koncentrat pomidorowy Pudliszki 200 g
Cynamon - 1 łyżeczka
Anyż - 2 gwiazdki
Goździki - 6 sztuk
Ziele angielskie - 3 ziarna
Rodzynki - 50 g
Olej rzepakowy - ¼ szklanki
Cebula - 1 sztuka
Miód - 1 łyżka
Sól
Pieprz

instrukcje

Kroki przygotowawcze
  • 1. Śledzie namaczamy w wodzie jeśli są zbyt słone. Następnie kroimy je w niewielkie kawałki. Rodzynki namaczamy we wrzątku, następnie odsączamy. Cebulę kroimy w piórka i sparzamy wrzątkiem.
  • 2. Do śledzi dodajemy przyprawy, koncentrat, rodzynki, dokładnie mieszamy. Dodajemy olej, cebulę, mieszamy i zamykamy w szczelnym pojemniku.
  • 3. Pozostawiamy na kilka godzin w lodówce.