1.Mąkę przesiewamy przez sito. Dodajemy kawałeczki zimnego masła i sól. Łączymy z mąką, dodajemy jedno jajko i krótko ugniatamy na kruche ciasto. Zawijamy w folię spożywczą i wkładamy do lodówki na 20 minut.
2.Boczek wędzony kroimy w kostkę i smażymy na suchej patelni do chrupkości. Odsączamy z tłuszczu na ręczniku papierowym i odstawiamy.
3.Cukinię i brokuła myjemy zimną wodą. Z brokuła odcinamy różyczki i odkładamy. Z cukinii odcinamy końce. Obieraczką do warzyw kroimy cukinię w długie, cienkie i szerokie plastry.
4.Ciasto wyjmujemy z lodówki. Na posypanej mąką stolnicy rozwałkowujemy ciasto i przekładamy do formy na tartę o średnicy 28 cm. Rękami dokładnie rozprowadzamy ciasto w foremce wraz z brzegami. Nakłuwamy ciasto widelcem i wkładamy na 5 minut do zamrażalnika.
5.Nastawiamy piekarnik na 190°C. Formę z ciastem wykładamy folią aluminiową i zasypujemy grochem lub ryżem. Wkładamy do nagrzanego piekarnika na 15 minut. Po tym czasie wyjmujemy tartę. Wysypujemy ryż lub groch i zdejmujemy folię aluminiową. Tartę wkładamy z powrotem do piekarnika na 10 minut.
6.W rondelku, na średnim ogniu, roztapiamy ser pleśniowy i śmietanę. Po całkowitym rozpuszczeniu zdejmujemy rondelek z ognia. Dodajemy koncentrat pomidorowy Pudliszki i dokładnie mieszamy. Wbijamy 2 jaja i raz jeszcze dokładnie mieszamy całość.
7.Na brzeg lekko ostygniętej tarty układamy ruloniki z cukinii. Na sam środek dodajemy różyczki brokuła. Na górę posypujemy chrupiący boczek. Całość zalewamy sosem pomidorowo - serowym. Tartę wstawiamy do piekarnika i pieczemy jeszcze 25 minut.
8.Tartę wyjmujemy z piekarnika i po chwili możemy delektować się jej smakiem.