close icon
search icon
close icon
Przepisy
/
Produkty
/
Aktualności
/
O Nas
/
Dla gastronomii
/
Export
Cancel
Sugestie
Ostatnie Wyszukiwania
Wyczyść Wszystko
s
This site requires JavaScript. Please enable JavaScript in the browser settings and try again.
Przepisy
Pomidorowy pasztet drobiowy
Przepisy
Pomidorowy pasztet drobiowy
Pomidorowy pasztet drobiowy
Czas przygotowania:
80 minut
Ilość osób:
6 os.
dzielić:
Print:
Składniki
Ugotowane mięso z kurczaka (np. z rosołu)
- ok. 800 g
Wątróbka drobiowa
- 200 g
Ugotowana marchewka
- 1 szt.
Ugotowana pietruszka
- 1 szt.
Jajka
- 2 szt.
Cebula
- 1 szt.
Koncentrat pomidorowy Pudliszki
- 200 g
Sól
Pieprz
Masło
- 1 łyżka
instrukcje
Kroki przygotowawcze
1.Cebulę siekamy w piórka, razem z wątróbką podsmażamy ją kilka minut na rozgrzanym maśle, następnie lekko studzimy.
2.Wątróbkę, cebulę, mięso z kurczaka, warzywa rozdrabniamy blenderem lub maszynką do mielenia mięsa.
3.Dodajemy jajka, koncentrat, sól i pieprz, dokładnie mieszamy i przekładamy masę do keksówki (wymiary 25x12 cm) wyłożonej papierem do pieczenia.
4.Pasztet pieczemy 1 godzinę w 180°C. Studzimy i przechowujemy w lodówce.
Przepisy
Produkty
Aktualności
O Nas
Dla gastronomii
Export
Wycofanie zgody na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną
Mapa strony
Polityka prywatności
Kontakt
Informacja o realizacji strategii podatkowej
Top
© Wszystkie prawa zastrzeżone - Kraft Heinz 2020