close icon
search icon
close icon
Sugestie
 Ryba w wiosennym sosie z zielonym groszkiem

Ryba w wiosennym sosie z zielonym groszkiem

Czas przygotowania:
30 minut
Ilość osób:
4 os.
dzielić:
Print:

Składniki

Dorsz lub inna biała ryba - 600 g
Groszek zielony Pudliszki - 200 g
Koncentrat pomidorowy Pudliszki - 2 łyżki
Czosnek - 2 ząbki
Cebula - 1/2 szt.
Śmietanka 30 % - 200 ml
Pieprz
Sól
Koperek
Oliwa

instrukcje

Kroki przygotowawcze
  • 1.Cebulę pokrój w drobną kostkę. Na oliwie podsmaż cebulkę do miękkości, pod koniec dodając koncentrat.
  • 2.Rybę podzieloną na porcje, podsmaż na oliwie, na średnim ogniu. Po ok. 6 minutach, dodaj do ryby podsmażą cebulkę i smaż jeszcze ok. 5 minut na małym ogniu.
  • 3.Następnie zalej wszystko śmietanką, dodaj groszek, posiekany czosnek. Dopraw sos solą oraz pieprzem. Duś na małym ogniu ok. 15 minut. Na koniec oprósz posiekanym koperkiem.