Świderki w sosie słodko-kwaśnym z polędwiczką wieprzową
Czas przygotowania:
35 minut
Ilość osób:
4 os.
dzielić:
Print:
Składniki
Makaron świderki 100% durum Pudliszki - 500 g
Polędwiczka wieprzowa - 350 g
Sos słodko-kwaśny Pudliszki - 500 g
Ananas - ¼ szt
Oliwa
Sól
Pieprz
instrukcje
Kroki przygotowawcze
1.Ugotuj makaron według instrukcji na opakowaniu.
2.Obierz ananasa i pokrój w paseczki o szerokości ok 1,5 cm.
3.Polędwiczkę pokrój w cienkie plastry, dopraw solą i pieprzem, a następnie usmaż na oliwie. W połowie smażenia dodaj do mięsa paseczki ananasa. Dodaj sos, zagotuj.
4.Ugotowany makaron podawaj z polędwiczką w sosie słodko kwaśnym.