Suggestions
Clear All
s
Banner
 Świderki na szybko w sosie pieczarkowym - pyszne na ciepło jak i na zimno
Przepisy

Świderki na szybko w sosie pieczarkowym - pyszne na ciepło jak i na zimno

CZAS PRZYGOTOWANIA:
ok. 15 minut
DLA ILU OSÓB:
4
osoby
dzielić:
Print:

Składniki

Makaron świderki 100 % pszenicy Durum „Pudliszki” - 500 g
Sos do makaronu z pieczarkami „Pudliszki” - 500 ml
Śmietanka 36% - 200 ml
Oliwa
Sól
pieprz

instrukcje

kroki przygotowawcze
  • 1.Ugotuj makaron według instrukcji na opakowaniu.
  • 2.Cebulę pokrój w kostkę, podsmaż na oliwie, do momentu aż zmięknie.
  • 3.Dodaj sos oraz śmietankę, dopraw według własnych preferencji. Następnie zagotuj i dodaj ugotowany makaron.
  • 4.Możesz podać z tartym serem żółtym lub z pokrojoną w kostkę mozzarellą.