close icon
search icon
close icon
Sugestie
 Świderki na szybko w sosie pieczarkowym - pyszne na ciepło jak i na zimno

Świderki na szybko w sosie pieczarkowym - pyszne na ciepło jak i na zimno

Czas przygotowania:
15 minut
Ilość osób:
4 os.
dzielić:
Print:

Składniki

Makaron świderki 100 % pszenicy Durum Pudliszki - 500 g
Sos do makaronu z pieczarkami Pudliszki - 500 ml
Cebula - 1 szt.
Śmietanka 36% - 200 ml
Oliwa
Sól
Pieprz

instrukcje

Kroki przygotowawcze
  • 1.Ugotuj makaron według instrukcji na opakowaniu.
  • 2.Cebulę pokrój w kostkę, podsmaż na oliwie, do momentu aż zmięknie.
  • 3.Dodaj sos oraz śmietankę, dopraw według własnych preferencji. Następnie zagotuj i dodaj ugotowany makaron.
  • 4.Możesz podać z tartym serem żółtym lub z pokrojoną w kostkę mozzarellą.