Suggestions
Clear All
s
Banner
 Szaszłyki krewetkowe z cukinią
Przepisy

Szaszłyki krewetkowe z cukinią

CZAS PRZYGOTOWANIA:
ok. 25 minut
DLA ILU OSÓB:
4
osoby
dzielić:
Print:

Składniki

Krewetki duże     - 16 sztuk
Cukinia - 2 szt
Koncentrat pomidorowy „Pudliszki” - 4 łyżeczki
Świeża kolendra - ok. 6 gałązek
Czosnek - 2 ząbki   
Oliwa - 4 łyżki   
Tabasco (opcjonalnie) - 3 kropelki   
Pieprz
Sól

instrukcje

kroki przygotowawcze
  • 1.Przygotuj marynatę: połącz koncentrat pomidorowy, oliwę, posiekany czosnek, sól, pieprz, listki kolendry oraz tabasco (uważaj, jest naprawdę ostre!).
  • 2.Krewetki obierz z pancerzy i zalej przygotowaną marynatą na ok. 30 minut. Cukinię pokrój w duże kostki.
  • 3.Na każdym patyczku przekładaj 2 krewetki oraz 3 kawałki cukinie. Całość skrop oliwą. Piecz w nagrzanym na 200°C piekarniku ok. ??? lub na grillu ok. 6 minut.