Suggestions
Clear All
s
Banner
 Wiosenny makaron na zimno z cukinią oraz kukurydzą
Przepisy

Wiosenny makaron na zimno z cukinią oraz kukurydzą

CZAS PRZYGOTOWANIA:
ok. 25 minut
DLA ILU OSÓB:
4
osoby
dzielić:
Print:

Składniki

Makaron świderki
100% durum „Pudliszki” - 500 g
Cukinia - 1 średnia
Kukurydza „Pudliszki” - 300 g
Koncentrat „Pudliszki” - 5 łyżek
Majonez - 5 łyżek
Pestki słonecznika / dyni - 4 łyżki
Oliwa - 8 – 10 łyżek
Pomidorki koktajlowe - 8 szt   
Sól
pieprz

instrukcje

kroki przygotowawcze
  • 1.Ugotuj makaron według instrukcji na opakowaniu.
  • 2.Cukinię pokrój w kostkę i usmaż na 3 łyżkach oliwy. W trakcie smażenia dodaj odsączoną kukurydzą.
  • 3.Na suchej patelni, na małym ogniu podpiecz na złoto pestki dyni lub słonecznika. Wymieszaj koncentrat wraz z majonezem, oraz pozostałą oliwą.
  • 4.Ugotowany makaron wymieszaj z cukinią, kukurydzą, pokrojonymi pomidorkami, sosem oraz pestkami. Dopraw ewentualnie kilkoma listkami świeżego oregano.