close icon
search icon
close icon
Przepisy
/
Produkty
/
Aktualności
/
O Nas
/
Dla gastronomii
/
Export
Cancel
Sugestie
Ostatnie Wyszukiwania
Wyczyść Wszystko
s
This site requires JavaScript. Please enable JavaScript in the browser settings and try again.
Przepisy
Zapiekany makaron "po alpejsku"
Przepisy
Zapiekany makaron "po alpejsku"
Zapiekany makaron "po alpejsku"
Czas przygotowania:
40 minut
Ilość osób:
4 os.
dzielić:
Print:
Składniki
Makaron świderki 100% durum Pudliszki
- 500 g
Sos do makaronu z płatkami czosnku Pudliszki
- 500 g
Ser żółty tarty
- 50 g
Boczek wędzony
- 120 g
Cebula
- 1 szt.
Oregano
- 1 łyżka
Olej
Sól
Pieprz
instrukcje
Kroki przygotowawcze
1.Ugotuj makaron według instrukcji na opakowaniu.
2.Nagrzej piekarnik do 180°C. Cebulę pokrój w kosteczkę i podsmaż na oleju, aż zmięknie. Dodaj pokrojony w paseczki boczek, smaż jeszcze ok 5 minut.
3.Ugotowany makaron wymieszaj z sosem, posyp cebulą z boczkiem, oprósz serem. Piecz w żaroodpornym naczyniu, do momentu, aż ser się rozpuści.
Przepisy
Produkty
Aktualności
O Nas
Dla gastronomii
Export
Wycofanie zgody na otrzymywanie korespondencji drogą elektroniczną
Mapa strony
Polityka prywatności
Kontakt
Informacja o realizacji strategii podatkowej
Top
© Wszystkie prawa zastrzeżone - Kraft Heinz 2020